Op vrijdag 26 juni jl. vond een webinar plaats met als onderwerp “Mens vs Machine”,  waarin serieus spelen (spelen met een doel) werd gebruikt als werkmateriaal, onder de bezielende leiding van spelleider Nancy Beers, Happy Scrummaster.

Nancy heeft het “spelen” om leren te bevorderen hoog in het vaandel staan. En dat bleek ook wel. We begonnen met een gezamenlijke rit in de achtbaan om onze hersencellen wakker te schudden. Dat was nog een hele uitdaging bij een online webinar maar het schiep wel een band en de toon was gezet.

Daarna volgde een theoretisch gedeelte over hoe wij als menselijke kwaliteitsmedewerker enkele voordelen hebben ten opzichte van computers met als belangrijkste element: de samenwerking tussen hoofd en lichaam waardoor wij creatief kunnen zijn en computers niet (hoewel doorgewinterde Artificial Intelligence adepten dat misschien wel anders zien).

Ook dit theoretische gedeelte werd door Nancy met veel enthousiasme en humor gebracht, net zoals de volgende oefening die qua thema heel goed aansloot bij de huidige coronacrisis. Om die oefening goed te kunnen uitvoeren moesten de deelnemers hun camera inschakelen en met hun gezicht zo veel mogelijk in beeld zijn en dat (b)leek nog wel een dingetje te zijn. Het leek erop dat veel kwaliteitsmedewerkers graag zo veel mogelijk onzichtbaar zijn. Dat onzichtbaar willen zijn werkt averechts als je kwaliteit bedrijfsbreed wilt uitdragen en al helemaal als je spelelementen wilt toevoegen aan je informatie-overdracht zodat dat wat je wilt overbrengen ook daadwerkelijk landt. 

Dit webinar was goed bezocht met iets meer dan 20 deelnemers. Bij het napraten werden nog diverse opvolgmogelijkheden geopperd. Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je daarin geïnteresseerd bent. Bij voldoende belangstelling kan dit nog een webinar worden of, als we weer mogen, een face to face meeting c.q. spelmiddag.

De video gemaakt tijdens deze webinar is op het ledengedeelte (LOGIN) van deze website te bekijken via deze link.