Op vrijdag 18 november jl. vond de DARQA GMP-themadag met de titel “GMP aspecten rond Insourcing/outsourcing; producties naar Europa krijgen” plaats in Amersfoort.

Of door de natuur ontstaan of door mensen veroorzaakt, steeds vaker zijn er omstandigheden die de leverketen van grondstoffen, excipienten, hulpmiddelen en eindprodukten vertragen of zelfs volledig onderbreken. Niet alleen vanuit de leverbetrouwbaarheid of de verplichting om levering te garanderen maar ook vanuit duurzaamheid en korte(re) ketens kan insourcing vanuit andere regio’s en outsourcing naar locale toeleveranciers de juiste keuze voor de toekomst zijn. Tijdens de GMP-themadag hebben diverse sprekers vanuit verschillende invalshoeken een verhaal gehouden over de GMP aspecten van insourcing & outsourcing. Ook het vestigen van productie in Europa is aan bod gekomen.

Het interactieve deel van de dag werd gevormd door een workshop over de aandachtspunten en risico’s die komen kijken bij het goed functioneren van een supply chain en de diverse geboden gelegenheden om te netwerken.

Deze themadag werd door 20 mensen bijgewoond.

De tijdens deze webinar gemaakte video en gepresenteerde slides zijn op het ledengedeelte van deze website te bekijken.