Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

DARQAnieuws #139 van 30 Aug 2021

DARQAnieuws #139 van 30 Aug 2021
U ontvangt deze email als lid van DARQA.en/of abonnee op onze Nieuwsbrief
WebLogo455x127
DARQAnieuws #139 van 30 Aug 2021
Beste {cbtag:cbapi_formatname|info:receiver}
In deze nieuwsflits
  • HERINNERING: DARQA jubileumconferentie “Quality beyond compliance”, 17 september 2021 – details over sprekers en presentaties
Het DARQA bestuur nodigt je uit voor deelname aan de DARQA jubileumconferentie ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan:

 

”Quality beyond compliance

 

die gehouden zal worden op 17 september 2021.

 

Deze conferentie zal “live” gehouden worden in het CORPUS Congress Centre in Oegstgeest.

 

Tijdens deze conferentie zullen diverse sprekers aan het woord komen en is er voldoende gelegenheid om met oude bekenden en met nu nog onbekenden bij te praten onder het genot van de nodige buikvulling. Omdat dit (hopelijk, je weet het nooit met coronaperikelen) ons eerste “live” evenement zal zijn na een heel aantal online evenementen vanwege corona, willen we iedereen in de gelegenheid stellen om elkaar weer uitgebreid en informeel te ontmoeten onder het motto: “Feestje? Waar is dat feestje? Daar is dat feestje!”.

 

Datum

Vrijdag 17 september 2021

 

Tijd

09.00 – 18.30 uur

 

Locatie

CORPUS Congress Centre

Willem Einthovenstraat 1

2342 BH Oegstgeest

 

Programma

09.00 – 09.50 uur Ontvangst
09.50 – 10.00 uur Welkom door dagvoorzitter
10.00 – 11.00 uur Willem van Boekel
  Kwaliteitsborging: Van last naar lust
Willem van Boekel is een ervaren acteur, presentator, trainer en spreker op congressen, symposia en overige bijeenkomsten. Als voormalig presentator van Omdenken beheerst hij alle facetten van het sprekersvak. Hij neemt onderwerpen en mensen uiterst serieus en weet zijn presentatie altijd vrolijk en losjes te houden.
  Willem houdt een verhaal over leiderschap en verbinding in het kader van kwaliteitsborging als last of lust.
Wat is er nodig om zelf de bron te zijn van een kwaliteitscultuur, waarin je wordt gezien als volwaardig gesprekspartner.
Hoe voorkom je dat je kwaliteitsborging wordt gezien als een last en de kwaliteitsmedewerker als ongewenste overhead?
  Het waarborgen van kwaliteit wordt gezien als last en de quality assurance medewerker als overhead.
  Wat is er nodig om als kwaliteitsmedewerker zelf de bron te zijn van een kwaliteitscultuur waarin je wordt gezien als volwaardig gesprekspartner?
Hoe vind je balans in je communicatie zodat je als leidend wordt gezien in het kwaliteitsvak en wet- en regelgeving kunt uitvoeren zonder politieagent te zijn?
11.00 – 12.00 uur Helena van den Dungen, Astellas
  Farmacovigilantie: de horizon voorbij
Helena’s professionele carrière valt op te delen in drie hoofdthema’s:
Als pre-klinisch onderzoeker was zij werkzaam op het gebied van de neuro-endocrinologie (PhD : Vrije Universiteit Amsterdam).
Als Inspecteur bij de IGZ (IGJ) was ze verantwoordelijk voor GLP, GCP en PV inspecties in Nederland. Na de oprichting van de EMA leidde zij de eerste EMA Centrale Procedure inspecties voor GCP en voor PV.
Sinds 2007 werkt zij voor de farmaceutische industrie als Global Head Pharmacovigilance QA.
12.00 – 14.00 uur Lunch en Reis door de mens
14.00 – 14.45 uur Hans de Raad, Opennovations
  Artificial Intelligence; traceability and controllability
Hans heeft tientallen jaren ervaring in softwarebeveiliging, data- integriteit en IT ontwikkeling en validatie, zowel voor de overheid als voor verschillende laboratoria. Ook heeft hij ruim ervaring als kwaliteits- en complianceconsultant voor verschillende grote farmaceutische bedrijven.
Hans is bestuurslid van DARQA.
14.45 – 15.30 uur Wilma Meijs, WMFA
  GMP during the development of new products
Wilma behaalde haar masterstitele in biochemie en haar doctorstitel in geneesmiddelen in 1996 waarna zij bij TEVA aan de slag ging als QC-manager. Sindsdien heeft zij bij verschillende bedrijven gewerkt binnen QC, QA of als QP. Ze heeft zowel ervaring met kleine moneculen als met biotechnische producten en is sinds 2003 betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe farmaceutische geneesmiddelen.
15.30 – 16.00 uur Pauze
16.00 – 17.00 uur Céline Schillinger, France’s business woman of the year 2013, La Tribune (The woman that transformed Sanofi)
  Quality as a movement for change
Céline is momenteel Head Innovation & Engagement bij Sanofi Pasteur waar ze sociale media op een innovatieve manier benut om de farmaceutische industrie wakker te schudden en zo levens te redden. Voordat ze in 2001 bij Sanofi in dienst trad heeft zij bij andere bedrijven gewerkt, onder andere in Vietnam en China. In 2011 heeft ze het Women Empowerment Network bij Sanofi opgericht met als doel om een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijf te bewerkstelligen en tot betere bedrijfsresultaten te komen. Daarnaast heeft zij de Break Dengue Community opgericht, een samenwerkingsverband tussen verschillende initiatieven gericht op het wereldwijd terugdringen van dengue koorts, waarvoor zij diverse prestigieuze prijzen heeft ontvangen.
17.00 – 17.10 uur Afsluiting door dagvoorzitter
17.10 – 18.30 uur Borrel/buffet


Deelname

Aan dit evenement kunnen alleen DARQA-leden deelnemen. Login op DARQA.org om je op te geven voor gratis deelname.

De namen van de deelnemers aan de conferentie zullen op de website zichtbaar zijn voor de andere deelnemers. 


Meer informatie:

LinkedINlogo

Bezoek de website van DARQA: https://www.darqa.org/

Lees ook de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken van Vincent Bontrop

 

Indien u de nieuwsbrief en informatie van de DARQA niet meer wilt ontvangen? Unsubscribe

Email built with AcyMailing