Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

DARQA Nieuwsflits 165: ICT themadag 31 mei 2023

DARQA Nieuwsflits 165: ICT themadag 31 mei 2023
U ontvangt deze email als lid van DARQA.en/of abonnee op onze Nieuwsbrief
WebLogo455x127
DARQAnieuws 165 van 2 mei 2023
Beste
In deze nieuwsflits
  • AANKONDIGING: ICT themadag “Systeem audits, audit trail (reviews) en data integriteit”, 31 mei 2023

Het DARQA-Bestuur nodigt je uit voor deelname aan de ICT themadag over:

 

“Systeem audits, audit trail (reviews) en data integriteit”

 

die gehouden zal worden op woensdag 31 mei 2023 en zowel face to face als online.

 

Op woensdag 31 mei 2023 gaan we met de ICT-commissie de diepte in. Hoe diep gaan we en waarin gaan we diep? We verdiepen ons in systeem audits waarbij de focus zal liggen op de review van audit trails en ook op data integriteit.

 

Tijdens een interactieve sessie bekijken we een aantal aspecten van de review van een audit trail. Dit naar aanleiding van vragen gesteld in eerdere ICT webinars en themadagen. Op het programma staat onder andere een demo met een programma dat binnen een software systeem regelmatige checks uitvoert op de functionaliteiten van dat programma, dus een continue validatie. Daarnaast komt het opzetten van een gecombineerde GMP/GLP LIMS database aan bod en bekijken we welke data er in een audit trail moet staan en hoe die gereviewed kan worden. Ook kijken we naar wat een audit trail nou eigenlijk is, valt het Windows Event Log daar ook onder? Hoe verifieer je of de rechten van gebruikers van een systeem juist gedefinieerd zijn, bijvoorbeeld ook na een functiewijziging? Hoe audit je een single sign-on voor autorisatieprofielen? Mogen/kunnen audit trails aangepast of verwijderd worden, bijvoorbeeld in verband met anonimisering? Welke soorten rapportages van de audit trail kan je tegenkomen en hoe review je die? Kortom geen vraag is te gek.

 

Nadat de audit trail en de review daarvan uitgebreid besproken is, gaan we verder met het onderwerp “data integriteit”. Dat doen we door het uitvoeren van een FMEA, process mapping (de basis voor validaties) en asset mapping (de basis voor informatiebeveiliging).

 

Datum en tijd
Woensdag 31 mei 2023, 09.00 – 18.00 uur

 

Locatie face to face
Biopartner 5, De Limes 7, 2342 DH Oegstgeest

 

Deelname

Deelname voor leden van DARQA is gratis.

 

Aan dit evenement kunnen niet-DARQA-leden deelnemen na overschrijving van € 100,- op de bankrekening van DARQA NL 61 ABNA 0245 9984 46 o.v.v. naam deelnemer en ICT310523. De overschrijving van € 100,- moet uiterlijk maandag 29 mei 2023 ontvangen zijn door DARQA.

 

Niet-DARQA-leden die een bewijs van betaling willen ontvangen kunnen daartoe een email sturen aan penningmeester@darqa.org.

 

De namen van de deelnemers aan de webinar zullen op de website zichtbaar zijn voor de andere deelnemers.

 

 

Meer informatie:


Bezoek de website van DARQA: https://darqa.org/

 

 

Indien u de nieuwsbrief en informatie van de DARQA niet meer wilt ontvangen? Unsubscribe

Email built with AcyMailing