Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

DARQA Nieuwsflits 173: DARQA evenementen

DARQA Nieuwsflits 173: DARQA evenementen
DARQA-logo

Nieuwsbrief

Nummer 173 van ‍09 April 2024 ‍

 

Beste  ‍‍ ‍Bezoeker ‍

In dit nummer

 

1 Algemene Leden Vergadering

2 GxP themamiddag

 

 

Het DARQA-Bestuur nodigt je uit voor deelname aan de Algemene Ledenvergadering (ALV) en de GxP themamiddag die gehouden zullen worden op 12 april 2024.

 

Aan beide evenementen op deze middag kan afzonderlijk worden deelgenomen.

 

 

Evenementen

Algemene Ledenvergadering (ALV)

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de ALV dit jaar plaatsvinden van 13.00 tot 14.00 uur.
De ALV is een jaarlijks terugkerende vergadering voor de leden van DARQA, waarin het DARQA bestuur de leden op de hoogte stelt van het reilen en zeilen van de organisatie, zoals vastgelegd in de statuten.

De agenda, notulen en verdere stukken voor de ALV kan je downloaden van de website https://darqa.org/downloads (wel eerst even inloggen).

Deelname
Aan dit evenement kunnen alleen DARQA-leden deelnemen. Deelname is gratis.


Datum Friday, 12 April 2024 13:00 - 14:00
Locatie: Regardz Berghotel Amersfoort
Read more

GXP middagprogramma

 Programma

14.30 – 15.30 uur  Why don’t they do what we want them to do?! – Henrieke de Bie (Beyond Compliance)

Henrieke de Bie, consultant en oprichter van Beyond Compliance, neemt je mee naar de wereld van de gedragsleer in haar presentatie:
Why don’t they do what we want them to do?!

Je organisatie heeft naar jouw mening een mooi, robuust kwaliteitsmanagementsysteem en je werkt met ongelooflijk ervaren, intelligente operationele teams en managers. Maar toch zie je steeds dezelfde kwaliteitsissues terugkomen. Of eigenlijk: je ziet ze niet, of niet snel genoeg, want ze worden niet geëscaleerd naar de kwaliteitsafdeling!

De macht der gewoonte is sterk, dus kunnen we dit ooit veranderen? Kunnen we teams / managers motiveren om direct te handelen wanneer een (mogelijk) kwaliteitsissue naar boven komt?

In deze presentatie zal Henrieke zich richten op de menselijke factor in kwaliteitsmanagement, door te kijken naar mogelijkheden om een “behaviour change model” toe te passen om nieuwe kwaliteitsgerichte gewoontes binnen een organisatie aan te leren met als doel om teams nog gemotiveerder te krijgen en kwaliteit en compliance verder te verbeteren.

 

15.30 – 16.00 uur  pauze
16.00 – 16.45 uur  Het gebruik van AI in de praktijk – Joren van der Horst (LUO Automation)

Visuele inspectie van parenterale geneesmiddelen is een uitdagende en tijdrovende taak, maar het is essentieel om de kwaliteit en veiligheid van injectables te waarborgen. Terwijl dit proces geautomatiseerd is voor grote batches (>20.000 eenheden), zijn kleinere batches vaak onderworpen aan handmatige inspectie.

Met de opkomst van Machine Learning-algoritmes zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om gemakkelijk aan te passen aan verschillende containers of medicijnen. Deze vooruitgang maakt het mogelijk om fabrikanten van kleine batches te ontlasten van hun arbeidsintensieve taken en mogelijke menselijke fouten te elimineren.

Tijdens deze presentatie zal Joren licht werpen op de mogelijkheden, regelgevende en technische uitdagingen, en oplossingen met betrekking tot de toepassing van Kunstmatige Intelligentie voor visuele inspectie.


16.45 – 17.15 uur  GxP/IT quiz
17.15 – 18.00 uur  Netwerkborrel

 

Deelname

Deelname voor leden van DARQA is gratis.

Aan dit evenement kunnen niet-DARQA-leden deelnemen na overschrijving van € 50,- op de bankrekening van DARQA NL61 ABNA0245998446 o.v.v. naam deelnemer en GXP120424. De overschrijving van € 50,- moet uiterlijk woensdag 10 april 2024 ontvangen zijn door DARQA.

Niet-DARQA-leden die een bewijs van betaling willen ontvangen kunnen daartoe een email sturen aan penningmeester@darqa.org.

 

De namen van de deelnemers aan de themadag zullen op de website zichtbaar zijn voor de andere deelnemers.


Datum Friday, 12 April 2024 14:30 - 18:00
Locatie: Regardz Berghotel Amersfoort
Read more

Meer informatie:

LinkedINlogo

Bezoek de website van DARQA: https://www.darqa.org/