Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

DARQA Nieuwsflits 175: DARQA evenementen

DARQA Nieuwsflits 175: DARQA evenementen
DARQA-logo

Nieuwsbrief

Nummer 175 van ‍27 May 2024 ‍ ‍ ‍ ‍

 

Beste  ‍‍ ‍Bezoeker ‍

In dit nummer

 

1 Komende evenementen

 

 

Evenementen

Online GLP Café met de GLP commissie

Everything You Always Wanted to Know About GLP (But Were Afraid to Ask)

De GLP commissie nodigt je van harte uit voor het online GLP café.
Hier wordt de mogelijkheid geboden om al je vragen te stellen en tevens ervaringen uit te wisselen met collega’s uit het werkveld van GLP. Ben je nieuw in het veld van GLP of wil je juist ervaringen delen/bespreken, iedereen is van harte welkom!

Naast QA medewerkers, horen ook study directors, project managers en leden van het test facility management tot de doelgroep. Kortom, voor iedereen die op wat voor manier dan ook te maken heeft met GLP.

 

Programma

  • Introductie GLP commissie
  • Binnengekomen vragen bespreken
  • Break out rooms - in kleine groepen ervaringen uit wisselen

 

Het is mogelijk om vooraf vragen in te dienen door deze te sturen naar: almira@adviesburoduijst.nl.

Een andere mogelijkheid is om de vraag/vragen te stellen tijdens het online GLP café. In beide gevallen is het mogelijk om anoniem vragen te stellen, dit kan worden aangegeven in de mail of tijdens de meeting.

De GLP commissie ziet ernaar uit om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen via een inspirerende middag.

 

Deelname

Deelname voor leden van DARQA is gratis.

Aan dit evenement kunnen niet-DARQA-leden deelnemen na overschrijving van € 25,- op de bankrekening van DARQA NL 61 ABNA 0245 9984 46 o.v.v. Webinar GLP 300524 en NAAM. De overschrijving van € 25,- moet uiterlijk 28 mei 2024 ontvangen zijn door DARQA.

De namen van de deelnemers aan het online GLP café zullen op de website zichtbaar zijn voor de andere deelnemers.

Na administratieve verwerking van je gegevens ontvang je op 29 mei een uitnodiging via de mail om aan het GLP café deel te kunnen nemen.


Datum Thursday, 30 May 2024 14:00 - 15:30
Locatie:
Read more

Navigeren door cybersecurity compliance

Avondlezing/webinar met Hans de Raad en Brenno de Winter in samenwerking met NNK en DARQA.

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door snel evoluerende cyberdreigingen, is het begrijpen en naleven van een breed scala aan cyberbeveiligingsstandaarden en -normen een noodzakelijke taak geworden voor organisaties over de hele wereld. Wanneer ISO 27001, NEN7510, ISO 18974, de EU Cyber Resilience Act, de Cybersecurity Act en NIS2 intimiderend lijken of als u op zoek bent naar pragmatische compliance-strategieën, dan is deze avondlezing wat u zoekt.

Sluit u aan bij de kenners door deel te nemen aan een uitgebreide avondlezing onder leiding van cybersecurity-sterren Hans de Raad en Brenno de Winter. Deze sessie gaat over de belangrijkste principes en de nieuwste regelgeving op het gebied van cyberbeveiliging en geeft inzicht in hoe je geavanceerde beveiligingstools kunt inzetten om ervoor te zorgen dat je organisatie niet alleen voldoet aan de compliance-eisen, maar deze zelfs overtreft.

We bespreken de complexiteit van normen, zoals ISO 27001 en de nieuwe horizonten die ISO 18974 biedt, naast de implicaties van ingrijpende wetgeving, zoals de EU Cyber Resilience Act, de Cybersecurity Act en NIS2. De avondlezing bevat meer dan alleen kennis over deze normen en biedt een praktijkgerichte blik op geavanceerde compliance-automatiserings- en dreigingsanalyseplatforms en kwetsbaarheidsbeoordeling.

Onze sessie is bedoeld om u te voorzien van een sterk cyberbeveiligingsframework en een beheersing van onmisbare compliance-instrumenten en zal eindigen met een vraag- en antwoordsegment. Hier kunnen uw specifieke compliance-uitdagingen centraal staan en u uitnodigen tot oplossingen op maat voor uw specifieke uitdagingen.

Programma
Inleiding door de sprekers
Korte pauze
Gelegenheid voor stellen van vragen en verdere verdieping in het onderwerp

Sprekers
Hans de Raad, OpenNovations en Brenno de Winter, expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT en voormalig onderzoeksjournalist (Journalist van het Jaar in 2011).

Deelname
Deelname is gratis voor zowel DARQA-leden als niet-DARQA-leden.

De namen van de deelnemers zullen op de website zichtbaar zijn voor de andere deelnemers.


Datum Thursday, 13 June 2024 19:30 - 21:00
Locatie: Hogeschool Leiden
Read more

ATMPs; what makes them different?

Advanced Therapy Medicinal Products (ATMPs) are groundbreaking treatments for humans that harness the power of genes, tissues, or cells. These cutting-edge therapies offer new avenues for treating diseases and injuries that were previously beyond our reach. On September 27th 2024, DARQA will organize a day dedicated to ATMPs . Experts will share their experience in non-clinical, clinical and production of these innovative therapies and address some of the issues that can be challenging compared to the development of other pharmaceutical products. There will also be plenty of opportunity to ask your questions and to find out more about these novel products.

Remember, ATMPs represent a paradigm shift in healthcare, offering hope for conditions that were once considered untreatable. As we explore these frontiers, it's crucial to ensure rigorous regulation and safety to protect patients and promote scientific progress. Don’t miss your chance to learn more!


Datum Friday, 27 September 2024 10:00 - 17:00
Locatie: Nog nader vast te stellen
Read more

Meer informatie:

LinkedINlogo

Bezoek de website van DARQA: https://www.darqa.org/