Selecteer de taal

DARQA/NNK café - Risicomanagement
 

Donderdag, 29. Maart 2018, 18:00 - 20:30

We hebben een primeur; het eerste gezamenlijke evenement van DARQA en NNK!

DARQA en NNK (Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement) werken sinds enige tijd samen aan het op de kaart zetten van kwaliteitsmanagement, zowel in de life sciences industrie als in de zorg.

Op 29 maart 2018 komt dat tot uiting door een gezamenlijk evenement met als titel “Risicomanagement”. Tijdens deze bijeenkomst zal Martin van Staveren, directeur van Van Staveren Risk Management (VSRM), auteur van het boek “Risicogestuurd werken in de praktijk” en kerndocent aan de executive masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente een interactieve presentatie geven over risicomanagement.

Met (kwaliteits)risico’s heeft elke organisatie te maken, maar hoe ermee wordt omgegaan verschilt enorm. Er wordt van weggekeken, of regelgeving wordt dichtgetimmerd, met de illusie van zekerheid. Maar het kan anders. Door risico gestuurd te werken, kijk je de realiteit van onzekerheid diep in de ogen en maak je op basis daarvan scherpe keuzes. 
Martin van Staveren geeft glashelder aan hoe je dit als manager of professional aanpakt. Hoe je de voorwaarden in je organisatie zo ontwikkelt, zodat de mensen om je heen ook risicogestuurd willen werken.

Onderzoeksresultaten uit zijn promotieonderzoek, in combinatie met praktijkervaringen, vormen de basis voor zijn interactieve presentatie. Hierin krijgt u praktische antwoorden op vragen als:

  • Waarom werkt gewoon risicomanagement meestal niet?
  • Wat zijn kenmerken van risicogestuurd werken en dito kwaliteitsmanagement?
  • Hoe schep je als professional of manager voorwaarden voor effectieve risicosturing?
  • Wat is risicoleiderschap, anno nu?

Programma

Informele bijeenkomst met dinerbuffet gevolgd door de presentatie. Daarna gelegenheid tot napraten en verder netwerken.

Deelname staat open voor leden van DARQA en NNK. DARQA-leden kunnen zich aanmelden na login.
NNK-leden kunnen zich aanmelden via de NNK-website

 

Locatie :  Stadskasteel Oudaen
Oudegracht 99
Utrecht
3511 AE
 
 
 

Advertentie Apotheek A15

 

Apotheek A15

Apotheek A15, een joint venture van het Erasmus MC, UMC Groningen, Radboudumc en UMC Utrecht, zoekt een (ziekenhuis-)apotheker met brede en diepgaande kennis op het gebied van kwaliteitsmanagement en -borging voor de functie:

Hoofd Quality Assurance

Stuur je motivatiebrief en CV vóór 25 juli 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marleen Kemper, Algemeen Directeur, telefoon: 0183-820800.

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties