Selecteer de taal

DARQA Café - Fase I Klinisch Onderzoek
 

Vrijdag, 12. Oktober 2018, 12:00 - 18:00

De DARQ GCP-commissie nodigt u uit voor het GCP-café:

Welkom in de wereld van fase 1 studies

Vanuit onze leden is de vraag gekomen om een evenement te organiseren met als thema FASE 1 studies. En dat gaat nu gebeuren. Het primaire doel van het DARQA café is om de wetgeving en de laatste ontwikkelingen rond fase 1 studies onder de aandacht te brengen, veiligheid van de proefpersoon staat voorop! We zijn zeer verheugd om dat wij zeer ervaren specialisten bereid hebben gevonden hun kennis en ervaring met ons te delen.

De middag biedt een gevarieerd programma met als eerste onderdeel een toelichting op de laatste revisie van de EMA guidance. Daarna is er aandacht voor het gedrag van een geneesmiddel in het lichaam en wordt u meegenomen naar de wereld van de farmacokinetiek. Vervolgens worden de verschillende QA aspecten van fase 1 studies belicht. Deze presentatie zal in het Engels plaatsvinden. Tenslotte wordt u zelf aan het werk gezet. Aan de hand van diverse vragen wordt u uitgenodigd om mee te denken over de uitdagingen die fase 1 studies met zich meebrengen. Ook dit onderdeel zal in het Engels plaatsvinden.

Er is voldoende ruimte ingepland voor een vragen en uiteraard zijn er de nodige gelegenheden in het programma voorzien voor een hapje en een drankje en de mogelijkheid tot netwerken.

 

Programma

12.00 – 12.45 uur     Ontvangst en inschrijving, broodjeslunch

12.45 – 13.00 uur     Welkom, introductie programma

13.00 – 13.45 uur     Cause and Effect: study BIA-102474-101 and the revision of EMA Guidance on risk in First-in-Human studies

Thijs van Iersel Senior Director, Scientific Affairs - Clinical Pharmacology (PRA)

13.45 – 14.30 uur     Farmacokinetiek: wat gebeurt er in het lichaam met een geneesmiddel

Jules Heuberger, MsC Senior Clinical Scientist (CHDR)

14.30 – 15.00 uur     Theepauze

15.00 – 15.45 uur     Quality in phase I clinical trials (in English), Stephanie Vogel, Manager Early Phase Quality Management

(PAREXEL, Londen)

 15.45 – 16.45 uur    Workshop (in English), Stephanie Vogel, Manager Early Phase Quality Management

(PAREXEL, Londen)

 16.45 uur                 Afsluiting, aansluitend borrel

 

Locatie :  Regardz Berghotel Amersfoort
Utrechtseweg 225
Amersfoort
3818 EG
NL
https://berghotelamersfoort.nl/
Contact :  Maddy van Zijl: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Registraties zijn nu gesloten
 
 

Advertentie Apotheek A15

 

Apotheek A15

Apotheek A15, een joint venture van het Erasmus MC, UMC Groningen, Radboudumc en UMC Utrecht, zoekt een (ziekenhuis-)apotheker met brede en diepgaande kennis op het gebied van kwaliteitsmanagement en -borging voor de functie:

Hoofd Quality Assurance

Stuur je motivatiebrief en CV vóór 25 juli 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marleen Kemper, Algemeen Directeur, telefoon: 0183-820800.

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties