Selecteer de taal

DARQA-ICT: Failure Mode Effect Analysis (FMEA) in Practice
 

Donderdag, 17. Oktober 2019, 14:45 - 18:00

Op 17 oktober 2019 organiseert de ICT-commissie een workshop over:

“Failure Mode Effect Analysis (FMEA) in Practice”

In deze workshop wordt een live IT hack uitgevoerd om zo de deelnemers bewust te maken van het belang van veiligheid in de IT waarbij cybercrime, het hacken om zo fortuin te vergaderen en digitale kwetsbaarheden aan de orde komen. Om hacks het hoofd te kunnen bieden is het van belang dat je het beveiligen van je systemen vanuit alle hoeken bekijkt en ook vanuit meerdere discplines aanpakt. Daarbij is het een uitdaging om over het belang hiervan bij medewerkers bewustzijn te creeren. In een interactive setting wordt aandacht besteed aan de rol van IT en managers hierbij en hoe zij die rol gestalte kunnen geven ondanks tegenwerking van uit het bedrijf.

Ook zullen de componenten van een fictief LIMS (Laboratory Information Management Systeem) in kaart gebracht worden. In dit geval met enkele interfaces met lab-apparatuur (zoals weegschalen en HPLC’s). Zo valt te denken aan de databaseserver, de front-end applicatie (GUI) en bij interfaces ook de (netwerk) verbindingen en datacommunicatie protocollen. Vanuit die componenten zal met een groep deelnemers volgens de Failure Mode Effect Analysis methodiek een risico inventarisatie en risk assessment worden uitgevoerd. Daarmee kunnen risico’s worden geprioriteerd en kan vooral worden ook geïdentificeerd welke risico-mitigatie aanpak gepast (proportioneel gegeven kosten/baten) zou zijn.

 Locatie
Grand Café De Stal, Darwinweg 1, Leiden

Programma
14.45 Ontvangst
15.00 Start workshop 
17.15 Afronding en netwerkborrel
18.00 Einde

Deelname staat open voor DARQA-leden en is gratis.

Contact :  Hans de Raad, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties