Selecteer de taal

DARQA webinar: Auditing van IT-systemen: waar begin je?
 

Vrijdag, 16. September 2022, 14:00 - 16:00

DARQA nodigt je uit voor deelname aan een webinar met als titel  

“Auditing van IT-systemen: waar begin je?” 

dat gehouden zal worden op vrijdag 16 september 2022. 

 

De laatste jaren heeft de digitalisering steeds meer de overhand gekregen in klinisch onderzoek. Dat vraagt veel meer technische kennis van een GxP auditor/QA manager, die niet altijd voorhanden is. Daarnaast is voor het auditen van IT-systemen over het algemeen ook maar beperkt tijd tijdens een GxP audit. Daarom moet de GxP auditor/QA manager focussen op de belangrijkste systemen (gebaseerd op risico) en op de belangrijkste informatie qua systeemvalidatie. 

 

Tijdens dit webinar wordt door Bas Michielsen van Rescop inzicht gegeven over welke informatie het belangrijkste is om te bekijken tijdens een GxP audit in het kader van: 

  • Processen & procedures; denk aan security, System Development Life Cycle (SDLC), disaster recovery 
  • Validatie van IT-systemen 
  • Documentatie die tijdens een GxP audit bekeken moet worden 
  • Handvaten om systemen te auditen als niet-IT-auditor

Na afloop van de presentatie is er ruimte voor vragen en discussie, geleid door Bas Michielsen van Rescop en Hans de Raad van OpenNovations. 

Om er voor te zorgen dat dit webinar zoveel mogelijk aansluit bij bestaande vragen, ontvangt DARQA graag vooraf deze vragen, die je kunt sturen naar Ilonka Schoester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname
Deelname voor leden van DARQA is gratis.
Aan dit evenement kunnen niet-DARQA-leden deelnemen na overschrijving van € 25,- op de bankrekening van DARQA NL 61 ABNA 0245 9984 46 o.v.v. NAAM deelnemer en DARQA Webinar 160922. De overschrijving van € 25,- moet uiterlijk woensdag 14 september 2022 ontvangen zijn door DARQA.

Niet-DARQA-leden die aan dit evenement willen deelnemen en graag een bewijs van betaling ontvangen, kunnen hierom vragen in een email naar het adres: menno.broere@qllc>, het emailadres van onze penningmeester. 

Contact :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Registraties zijn nu gesloten
 
 

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties