Selecteer de taal

ICT webinar: Wat is een relationele database?
 

Vrijdag, 14. Juli 2023, 13:00 - 17:00

Tijdens een aantal ICT themadagen en webinars is door deelnemers meermaals te kennen gegeven dat ze meer kennis van het begrip “database” en dan meer specifiek van een “relationele database” willen hebben.

Daarin gaan we voorzien op 14 juli 2023. In een 4-uur durend webinar, een interactieve workshop, wordt stap voor stap uitgelegd wat een database is. We beginnen bij een eenvoudige kaartenbak en via lijsten en een spreadsheet eindigen we met een relationele database.

Na afloop begrijp je hoe een database in elkaar zit en begrijp je hoe een database schema tot stand komt. Je begrijpt wat een relationele database is en je kan een datamodel lezen. Je kan met ICT-ers praten over “foreign keys” en normalisatie van een database. Ook database integriteit komt aan bod, evenals de werking van een audit trail in een database en hoe je met een SQL-opdracht gegevens uit een database kunt opvragen.

Het doel is niet om zelf databases te kunnen ontwerpen, maar wel om te begrijpen hoe een relationele database werkt en hierover met een “ICT-er” te kunnen communiceren.

Deelname
Deelname voor leden van DARQA is gratis. Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal aantal deelnemers 20.

 
Login voor aanmelding voor deelname.
 
 

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties