Selecteer de taal

DARQA GCP/GLP - CAPA
 

Vrijdag, 27. Juni 2014, 09:30 - 16:00

De GCP- en GLP-commissies van DARQA nodigen u uit voor deelname op 27 juni 2014 aan de:

CAPApleister

Themadag

“CAPAs: van start tot finish” 

In de Life Sciences industrie is het uitvoeren van audits en inspecties al decennia lang schering en inslag, evenals de opvolging daarvan. Die opvolging, het identificeren, beschrijven en uitvoeren van Correctieve Acties en Preventieve Acties (CAPAs) is tot nu toe vooral gedaan omdat dat nu eenmaal moest.

Een goed CAPA management is echter een belangrijk instrument om verbetertrajecten in te gaan, zoals bekend is uit branches waar CAPAs al langer een grotere rol spelen, met name wat betreft het verbeteren van (productie)processen en het bereiken van faalkans- en faalkostenreductie.

Tijdens deze dag kijken we naar CAPAs in de breedste zin van het woord; de theoretische achtergrond, het juist definiëren, beschrijven en uitvoeren van CAPAs en het effectieve gebruik daarvan (bijvoorbeeld als basis voor het opstellen van een op risicoanalyse gebaseerd auditprogramma) in de GCP- en GLP-omgeving.


Uiteraard blijft het niet bij de theorie gaan we ook in de praktijk aan de slag met een aantal casussen.  

Deelname voor leden van DARQA is gratis.

Aan dit evenement kunnen ook niet-DARQA-leden deelnemen tegen betaling van Euro 50,-, ter plaatse te voldoen.

Programma

09.30 - 10.00 uur Ontvangst

10.00 – 11.00 uur welkom en presentatie door Hellen Boering, Astellas Pharma, over de theorie van CAPA management en het gebruik daarvan

11.00 – 12.00 uur presentatie door Chris Mitchell, WIL Research, over het opzetten van een CAPA systeem

13.00 – 14.30 uur presentatie en casus door Luctor Herwig, Walvis Consulting Group, over incidentenanalyse binnen de zorgsector

14.30 – 16.00 uur workshop definiëren van CAPAs aan de hand van casussen

16.00 uur   netwerkdrankje

 

Locatie :  Vergadercentrum Regardz De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort
Contact :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Registraties zijn nu gesloten
 
 

Advertentie Apotheek A15

 

Apotheek A15

Apotheek A15, een joint venture van het Erasmus MC, UMC Groningen, Radboudumc en UMC Utrecht, zoekt een (ziekenhuis-)apotheker met brede en diepgaande kennis op het gebied van kwaliteitsmanagement en -borging voor de functie:

Hoofd Quality Assurance

Stuur je motivatiebrief en CV vóór 25 juli 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marleen Kemper, Algemeen Directeur, telefoon: 0183-820800.

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties