Tijdens de ALV op 12 april in Amersfoort namen we afscheid van voorzitter Marijke Steenvoorde en werd de nieuwe voorzitter Eveline Krijger met algemene stemmen gekozen.

Marijke was zeven jaar lang het boegbeeld van de DARQA. Ze leidde het bestuur op haar eigen, karakteristieke wijze met een no-nonsense mentaliteit en met gevoel voor humor.  Ze vertegenwoordigde de DARQA met verve, onder andere tijdens het jaarlijkse congres van zusterorganisatie RQA. Tijdens de jaren dat Marijke voorzitter was, deed ze veel meer dan alleen het voorzitterschap. Marijke schreef ook de nieuwsbrief en regelde de boekingen voor de evenement-locaties. Toen de nood hoog was, fungeerde ze zelfs een tijdje als voorzitter en secretaris tegelijk. Bij haar afscheid werd ze, hoewel ze er niet zo van houdt, in het zonnetje gezet.

Het zal duidelijk zijn dat Marijke niet door één persoon te vervangen was. Vanaf nu gaat Almira Duijst de PR taken op zich nemen. Voor input voor de nieuwsbrief kan dus contact worden opgenomen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook loopt het boeken van de locatie van evenementen die georganiseerd worden door de commissies via haar. Henrieke de Bie heeft de leiding overgenomen van de GCP-commissie, als voorzitter en bestuursvertegenwoordiger.

Als nieuwe voorzitter heb ik niet de behoefte om alles om te gooien, maar zal ik uiteraard op mijn eigen manier de voorzittersrol invullen. Ik hoop dat onder mijn leiding de DARQA een vakvereniging blijft die toekomstbestendig is. Daar blijven we samen aan werken.

Eveline krijger, voorzitter

wisselingvoorzitter1 bloemenvoorz